Сайтът Фактор.бг си измисли несъществуващ испански анализатор "Серхио Чавез", който, незнайно как и защо, по какви причини и в коя чуждоезична медия, изведнъж се е сетил да изготви публикация за "Барселонагейт" и разследването на испанските власти за пране на пари, което стига до премиера на България Бойко Борисов. 

В пасквила, публикуван в близкия до властта сайт, се поднасят манипулативно факти и обстоятелства, замесват се и конкретни лица, които "Серхио Чавез" нямам как да знае и да е чувал за тях, особено когато не съществува такова лице, изготвило такава статия. По всичко личи, че жълтокафявата пропаганда на Бойко-Пеевската псевдожурналистическа клика отново заработва надника си, но, както всеки път, доста несполучливо. Естествено, омешали са редовните публично заклеймени врагове на Статуквото и Прокуратурата в България - Миню Стайков, Васил Божков, Цветан Василев, Румяна Ченалова, президента Румен Радев, евродепутатите Елена Йончева и Иво Христов, руски агенти, банки, медии, КГБ, ГРУ и всякакви други алабализми. Докато точно изпълнителната власт и Модела "КОЙ" в България обслужват руски интереси, а прокуратурата разчиства пътя на удобните за властта олигарси под маскировката нa "евроатлантически каскет" и "борба с корупцията и олигархията".

LIBERTA направи бърза справка в Google и установи, че испански анализатор на име Серхио Чавез (Sergio Chavez) няма. Отделно от това, името е чисто мексиканско, което навява на мисълта, че българските автори на дитирамбата вероятно са научили от Христо Стоичков, който известно време се подвизаваше в Мексико като коментатор, че там има футболен стадион Estadio Sergio Leon Chavez. И името ги е вдъхновило за "автор" на техния "испански" драскател.
Съществува и д-р Серхио Чавез, който е доцент по социология в Университета Райс, Хюстън (САЩ).
Известен мексикански журналист и редактор е проф. Едгар Серхио Чавез Сеговиано (Prof. Edgar Sergio Chávez Segoviano), но той не само не е от страната на Сервантес, а и няма в журналистическото си творчество "анализ" за "Барселонагейт" и министър-председателя на България, в който да изписва славословия по негов адрес.

Със сигурност испански анализатор и журналист на име Серхио Чавез същестува, но само в главите на редакторите от сайта Фактор.бг, които и по обяснимки причини не посочват източник на статията, въпреки че претендират за авторство на превода на "испанския" текст. Но откъде превод, никой не знае?!

А най-голямото доказателство, че цитираната публикация е абсолютна фантасмагория като съдържание и авторство, е нейното препечатване в парадиращия с близките си отношения с прокуратурата и изпълнителната власт сайт ПИК, който е в списъка на ЕК за сайтовете, които разпространяват "fake news".
Сайтът Фактор.бг дълго време бе известен в публичното пространство като рупор на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов, но, съдейки по настоящата му редакционна политика, може да се направи обоснованото предположение, че е започнал да лъска имиджа и на Бойко Борисов с неистини, в симбиоза с останалите проправителствени медии за оклеветяване на неудобните за Статуквото, които изобличават истинското лице на неговите политико-мафиотско-олигархични овластени държанки и касички.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.